KJC Heliomare & MFS

Kind- Jeugd Centrum Heliomare en een Multifunctionele sportaccommodatie
Revalidatiecentrum Heliomare en gemeente Heemskerk werken samen aan de ontwikkeling van plangebied de Velst. Het Kind- Jeugdcentrum Heliomare wordt een uniek centrum waarin alle diensten rondom kinderen en jongeren met een beperking in één gebouw zijn gecombineerd. In het KJC wordt een Multifunctionele Sportaccommodatie met 4 sportzalen en een zwembad geïntegreerd. Het gebouw, een compact robuust bouwblok van ruim 12.000 m2 met in het centrum een publieke plaza met restaurant en vergaderfaciliteiten met patio, heeft een open uitstraling naar de omgeving met rondom een veranda, een intermediair tussen leeromgeving en de buitenwereld. De omringende openbare ruimte wordt een park met speelplekken voor kinderen van alle leeftijden en heeft parkeerplekken voor busjes rondom het gebouw.

Het KJC Zuid richt zich op kinderen en jeugd van 0 tot 20 jaar. De kinderen die onderwijs en/of revalidatiebehandeling ontvangen in het KJC hebben een lichamelijke, verstandelijke, sociaal-emotionele of meervoudige beperking. Een groot deel van deze doelgroep is meervoudig gehandicapt. De diversiteit tussen de verschillende beperkingen is groot, ook de mate van zelfstandigheid van de kinderen loopt uiteen. Veel kinderen maken gebruik van hulpmiddelen waaronder een grote verscheidenheid aan rolstoelen.

Colofon

Heemskerk, NL, 2015-2017
Gemengd programma, Scholen, Selectie, Zorg

opdracht
Kind- Jeugdcentrum (KJC) gericht op kinderen en jeugd van 0-20 jaar: onderwijs, revalidatie, expertisecentrum/kliniek, plaza/restaurant.
Multifunctionele Sportaccommodatie (MFS): NOC*NSF
4 sportzalen en watergewenningsbad.

ontwerp
Marlies Rohmer Architects & Urbanists

team
Marlies Rohmer
Fabian van den Bosch
Ronald Hageman
Yolande de Vries

opdrachtgever
Stichting Heliomare Onderwijs en Gemeente Heemskerk

stedenbouwkundig (master)plan
BFAS
Contractvorm Engineering & Build

aannemer
Pellikaan Bouwbedrijf

adviesbureaus
Bouwadviesbureau Strackee
Van Zanten Raadgevend Ingenieurs (ZRi)
DPA Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs

ontwerp
2014 – 2015

Gerealiseerd
2017/2018

oppervlak
BVO: 12.000 m2

aanneemsom
€ 14.364.783 excl. BTW
(€ 1.200/m2)

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists