Discotheek

Utiliteit en ornamentiek

Ons ontwerp voor een discotheek tussen de nieuwe wijk Leidschenveen en de A4 bestaat uit een markante en goed geïsoleerde doos met een optimale akoestiek. Het neutrale en gesloten karakter sluit aan bij de wens tot zo min mogelijk geluidsoverlast. De hoofdentree bevindt zich onder het gebouw. Daardoor wordt de sculpturale verschijningsvorm versterkt en behoudt het volume zijn abstractie. Het neutrale interieur van de doos kan ieder jaar een volledige gedaanteverandering ondergaan om ‘bij te blijven’ bij de laatste trends in de partyscene. De logistiek van bezoekersstromen, parkeerplaatsen en vluchtwegen is op een directe manier getransformeerd in een gebouw dat zowel ’s nachts als overdag de aandacht trekt van de voorbijrazende automobilisten. Rondom het gebouw steken de vluchttrappen als een kroonlijst boven het gebouw uit, van techniek zijn ze ornament geworden.

Colofon

Leidschenveen, NL, 1999
Utiliteitsbouw

opdracht
Uitgaanscentrum/ discotheek, parkeergarage, Leidschenveen

architect
Marlies Rohmer Architects & Urbanists

ontwerp
Marlies Rohmer

team
Jan van Erven Dorens
Martin Koster

opdrachtgever
Bouw- en aannemersbedrijf Schouten BV, Leidschendam
Boogaart

interieur discotheek
Intera België

constructeur
Constructiebureau BV De Vries, Gouda

aannemer
Bouw- en aannemersbedrijf Schouten BV, Leidschendam

ontwerp
1997-1999

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists