Discotheek en parkeergarage

Zichtbare verkeersstromen

Het eerste ontwerp uit 1997 werd afgeblazen omdat het parkeren in het ontwerp geïntegreerd moest worden. Zo hebben we uiteindelijk gekozen voor twee dozen aan weerszijden van een patio, met in de ene doos – hermetisch afgesloten van de buitenwereld – het uitgaanscentrum, en in de andere een parkeergarage met elf parkeerniveaus. Overdag wordt de garage gebruikt door de omliggende kantoren en ‘s avonds door het uitgaanscentrum. Een omhulling met geperforeerde staalplaat met motief smeedt het complex tot één geheel. Op de begane grond heeft de staalplaat een grove en vandaalbestendige profilering (damwandprofiel), die naar boven toe fijner wordt. Op de begane grond ter plaatse van de patio zijn de twee gebouwen verbonden via een rode loper van epoxy. Deze markeert de entree. In contrast met de buitenzijde is de patio uitbundig van karakter en ruim genoeg om rijen bezoekers op te vangen. Boven de patio hangt een wirwar van vluchtwegen en verlichtingsvakwerken. Een enorm reclamebord rijst vanuit de patio omhoog, zichtbaar vanuit de langsrijdende treinen.

Colofon

Leidschenveen, NL, 2003
Utiliteitsbouw

opdracht
Uitgaans-centrum / discotheek, parkeergarage, Leidschenveen

architect
Marlies Rohmer Architects & Urbanists

ontwerp
Marlies Rohmer

team
René van der Horst
Bart Withagen
Martin Koster
Cyrus Clark

opdrachtgever
Bouw- en aannemersbedrijf Schouten BV, Leidschendam
Boogaart

interieur discotheek
Intera België

constructeur
Constructiebureau BV De Vries, Gouda
Arcadis, Den Haag

aannemer
Bouw- en aannemersbedrijf Schouten BV, Leidschendam

ontwerp
1999-2003

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists