Dagverblijf De Joppe

Scholencomplex De Vijver huisvest naast een basisschool een dagverblijf. De Joppe is een dagverblijf voor meervoudig complex gehandicapte kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar, gelegen op de begane grond van het complex met een eigen schoolplein aan de singelkant. Het dagverblijf is onder meer voorzien van een zwembad, een motoriekruimte, fysiotherapie, een ‘snoezelruimte’ en een ruimte voor de ouders. Vaak hebben ouders er moeite mee dat hun kind naar een bijzondere school moet. Daarom is de school gericht op kinderen én ouders. Architectonisch heeft zich dat vertaald in de volgende uitgangspunten: integratie van het dagverblijf met de omgeving, maar ook beslotenheid; integratie met de basisschool, maar ook een scheiding; geborgenheid en veiligheid, maar ook ruimtes om te ontdekken; op de leeftijdsgroepen afgestemde sferen.

Colofon

Den Haag, NL, 1998-2001
Zorg

opdracht
De Joppe, dagverblijf voor meervoudig gehandicapte kinderen, met zwembad, Wateringseveld, Den Haag

architect
Marlies Rohmer Architects & Urbanists

ontwerp
Marlies Rohmer

team
Jan van Erven Dorens
Rob Hulst
Sander Hazevoet
Floris Hund
Holger Buttner
Gerben Mienis
Martin Koster

opdrachtgevers
Dienst OC&W, Den Haag;
De Compaan, Den Haag

constructeur
Bouwkundig Adviesbureau Van Rossum, Amsterdam

aannemer
Bouw- en aannemersbedrijf Schouten BV, Leidschendam

fotografie
Teo Krijgsman
Christian Richters
Kees Rutten
Marlies Rohmer

ontwerp
1998

gerealiseerd
2000-2001

opp 
BVO: 5.098 m²

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists