Centraal Museum, Multimedia Centrum

Het nieuwe multimedia centrum van het Centraal Museum in Utrecht is gehuisvest op de oude zolders. Deze ruimte moet voorzien in een bibliotheek, leestafels, een filmcabine, en intranetplekken. Er is gekozen voor een opzet met losse, robuuste houten meubels die enerzijds aansluiten bij de karakteristiek van de houten kapverdieping van de zolders en anderzijds deze monumentale kapverdieping niet aantasten, met hun objectachtig karakter.
De filmcabines bevinden zich in de meubels met boekenkasten. Deze zijn gemaakt van een simpel mdf-systeem, versierd met robuuste half-ronde houten latten, zodat een zware Berlagiaanse sfeer ontstaat. Het tapijt van twee kleuren Tredford heeft een diagonaal patroon gekregen, zodat de gefragmenteerde zolders aan elkaar geregen worden.
De strakke wit afgewerkte wanden vormen een contrast met de houten boogspanten. Er is een patio gecreƫerd die extra licht van bovenaf binnen brengt.

Colofon

Utrecht, NL, 1999
Interieur, Transformatie

opdracht
zolders 20-40 inrichting Multimedia Centrum Centraal Museum Utrecht

architect
Marlies Rohmer Architects & Urbanists

ontwerp
Marlies Rohmer en Floris Hund (medewerkend architect)

opdrachtgever
Centraal Museum Utrecht

timmerwerk
vof Peter Overdijk & Co
Houtwerk

fotografie
Scagliola / Brakkee

ontwerp
1999

gerealiseerd
1999

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists