Winnaar BNA Gebouw van het Jaar 2011 Regio Noord

Leeuwarden, 31 maart 2011

Architectenbureau Marlies Rohmer heeft met het project

‘De Intense Stad; Bloemhof’ in Groningen de regionale voorronde van de architectuurprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011 gewonnen. Architect en opdrachtgever ontvingen vandaag de speciale gevelplaquette en trofee. De jury prees ‘dit stoere, expressieve en compacte gebouw met starterswoningen in hoge dichtheid, dat met veel aandacht en liefde is afgestemd op zijn plek’.

Uit het juryrapport: ‘De jury is gecharmeerd van de keuze om de harmonie te zoeken met het naastgelegen monumentale elektriciteitsgebouw. Door hierop in kleur, maat, schaal, materialisering en decoratie op eigenzinnige

en tijdloze wijze voort te borduren, ontstaat een eenheid tussen twee totaal verschillende soorten architectuur. Met zijn buitengewoon zorgvuldige en zelfs chique detaillering overstijgt de uitstraling van het gebouw de doelgroep: een bijzondere prestatie.’
De winnaar ontving uit handen van vice-voorzitter van de BNA Rob Hendriks de speciale Gebouw van het Jaar-plaquette; een aluminium gevelbord dat gebouwen een afzender geeft.
De jury onder leiding van Ronald Schleurholts (cepezed) en verder bestaande uit Mike Korth (korth tielens architecten), André Staalenhoef (Borren Staalenhoef Architecten), Sietske Heddema (gemeente Apeldoorn) en Chris van Langen (AvB Rotterdam) – nomineerde naast de winnaar het project Michaëlschool in Leeuwarden van Onix uit Groningen. Verder kende de jury een eervolle vermelding toe aan het project Kadewoningen Groningen van Zecc Architecten uit Utrecht.

Het winnende en genomineerde project dingen, samen met nominaties uit vier andere regio’s, mee naar de landelijke hoofdprijs BNA Gebouw van het Jaar 2011, die op 28 april in Amsterdam wordt uitgereikt.

www.bnagebouwvanhetjaar.nl

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists