Waterwoningen IJburg winnaar van FIABCI Award 2012

Halfweg, 1 november 2012
Met de waterwoningen in IJburg heeft Architectenbureau Marlies Rohmer de FIABCI Prix d’Excellence The Netherlands in de categorie Residential Lowrise gewonnen.
FIABCI (Federation Internationale des Administrateurs de Bien-Conselis Immobiliers) is een internationale vastgoedbrancheorganisatie die actief is in meer dan 60 landen. Jaarlijks belonen zij in 13 verschillende categorieën projecten, waarbij niet alleen op esthetiek of functionaliteit gelet wordt, maar op het totale resultaat.

Uit het juryrapport:
“Wat is er Nederlandser dan een woonboot? Met dit woningtype en de stijgende zeespiegel als uitgangspunt is op het kunstmatige eiland IJburg een complete woonwijk met 75 waterwoningen gerealiseerd. Op een betonnen bak zijn woningen in lichte houtskeletbouw geconstrueerd, afgewerkt met glas en kunststof schroten. Steigers vormen de trottoirs en pleinen. Door variatie in woninggrootte, onderlinge afstand en ligging is een losse, ongedwongen wijk ontstaan, waar ondanks de projectmatige aanpak het avontuurlijke van het wonen op het water is behouden.”

Bekijk ons project
FIABCI Award

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists