Waterwoningen IJburg winnaar van de Dutch Design Awards 2012

Eindhoven, 21 oktober 2012

Architectenbureau Marlies Rohmer heeft met de waterwoningen in IJburg de Dutch Design Awards 2012 in de categorie Ruimtelijk – Beste exterieur gewonnen. De Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving.
De finalisten van de categorieën Communicatie, Product, Ruimtelijk en Vrije vormgeving werden uit ruim 650 inzendingen geselecteerd.

Uit het Juryrapport:

“BESTE EXTERIEUR
Waterwoningen IJburg, Amsterdam NL I Architectenbureau Marlies Rohmer
Op het Steigereiland in het IJ is een compacte stedelijke, drijvende waterbuurt met woningen in verschillende categorieën ontworpen, van koop- tot sociale huurwoningen.

Selectiecommissie: 
Een goed voorbeeld van een stedenbouwkundige oplossing, die door het werken met modules resulteert in een bijna natuurlijk ogende variatie. Het lijkt bijna Venetiaans en oogt op afstand als een inspirerende jachthaven. De rudimentaire vormgeving is een sterke eigenschap.

Internationale jury:
Esthetisch sterk ontwerp dat inspeelt op een nieuwe manier van wonen. De waterwoningen beschikken over een
interessante compositie die duidelijk refereert naar de structuur en indeling van de Amsterdamse grachten. Ondanks dat het nieuwbouw is passen de woningen nu al bij de geschiedenis van Amsterdam.”

Dutch Design Award 2012

Architectenweb

De Architect

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists