Waterwoningen IJburg, Amsterdam genomineerd voor de NEPROM-prijs 2011

Voorburg, 16 maart 2011

De jury van de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling heeft vier projecten genomineerd voor de editie 2011. Deze prijs wordt uitgereikt aan een overheidsinstantie en een marktpartij die door goede samenwerking een hoogwaardig nieuwbouwproject hebben opgeleverd. De uitreiking is op 19 mei 2011 in Amersfoort.

De genomineerde projecten zijn:
– De Promesse van Lelystad en ASR Vastgoed Ontwikkeling;
– Newport Nesselande van Rotterdam en Newport Nesselande CV;
– Waterbuurten Oost & West van Amsterdam en Ontwikkelingscombinatie Waterbuurt West VOF;
– Rond de Admirant van Eindhoven en Heijmans.

De jury, onder voorzitterschap van Karin Laglas, is van mening dat deze vier projecten goede voorbeelden zijn van samenwerking tussen overheden en marktpartijen, en dat de projecten ook architectonisch, stedenbouwkundig en commercieel uitblinken. Wie uiteindelijk de prijs in de wacht gaat slepen maakt de jury op 19 mei ’s middags in de Amersfoortse Veerensmederij bekend.

De jury van de NEPROM-prijs voor Locatieontwikkeling 2011 bestaat uit Karin Laglas, voorzitter (decaan TU Delft Bouwkunde), Bob Janssen (directeur Lingotto, winnaar NEPROM-prijs 2009), Roelof Bleker (dijkgraaf waterschap Rivierenland, voormalig wethouder RO Enschede), Ergün Erkoçu (directeur/eigenaar Concept0031) en Elphie Nelissen (directeur Nelissen Ingenieursbureau).

Thema van de uitreiking is Ruimte voor Leiders, een actueel onderwerp in een branche waar het zoeken is naar nieuwe verdienmodellen en de verhoudingen als gevolg van de kredietcrisis stevig zijn opgeschud. Sprekers zijn minister van Infrastructuur & Milieu Melanie Schultz van Haegen en Jeroen Smit, schrijver van het boek De Prooi en maker van de succesvolle tv-serie Leiders Gezocht.

Publieksprijs

Voor het eerst reikt de NEPROM ook een publieksprijs uit. Via het internet en uiteindelijk tijdens de uitreiking kan het publiek stemmen op wat zij het beste voorbeeld voor de branche vinden als het gaat om samenwerking tussen overheid en markt. Binnenkort maakt de NEPROM meer bekend over de publieksprijs.

www.neprom.nl

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists