Waterwoningen IJburg, Amsterdam genomineerd voor Amsterdamse Architectuur Prijs 2010-2011

Amsterdam, maart 2011

ARCAM heeft bekend gemaakt welke bouwprojecten in aanmerking komen voor de Amsterdamse Architectuur Prijs 2011, ofwel de Gouden A.A.P. 2011.

ARCAM inventariseerde alle projecten die binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam in 2010 zijn opgeleverd. 25 daarvan waren van een zodanig hoog architectonisch niveau dat ze zijn geselecteerd voor de prijs. De projecten worden in het boek Amsterdam Architecture 2010-2011 (ARCAM POCKET 24) beschreven en full color geïllustreerd.

De jury, bestaande uit de architect Lada Hrsak, de architectuurhistorica Anneke Bokern en de architectuurhistoricus Vladimir Stissi, zal de in de pocket opgenomen projecten bezoeken en becommentariëren, en de winnaar van de Gouden A.A.P. aanwijzen. Gezocht wordt het project dat óf het mooiste is van allemaal óf het meest exemplarisch voor de actuele situatie in Amsterdam óf het meest uitdagend en vernieuwend – idealiter: alles tegelijk. Het winnende project zal de cover van het boek sieren.

De bekendmaking van de winnende architect en opdrachtgever én de presentatie van het boek vinden half mei plaats. De prijs zal worden uitgereikt door Wiel Arets van Wiel Arets Architects (winnend architectenbureau van de vorige editie vanwege het ontwerp voor wooncomplex Vier Torens Osdorp).

www.arcam.nl/evenementen/programma_nl.html

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists