Uitreiking Gouden Piramide 2009 De Dobbelman genomineerd

TV uitzendingen 7, 14, 21 en 28 november.

November 2009
De jury heeft onder voorzitterschap van Liesbeth van der Pol vijf projecten genomineerd voor de Gouden Piramide:

– De Key/De Principaal, de gemeente Nijmegen en Talis Woondiensten met het herstructureringsproject De Dobbelman: Masterplan herbestemming voormalig fabrieksterrein Dobbelman zeepfabriek, bebouwingsplan (ruim 30.000m2 programma: appartementen, eengezinswoningen, horeca, kantoren, bedrijven, psychiatrische dagopvang, kunst & cultuur), beeldkwaliteitsplan en supervisie, ontwerp openbare ruimte, door Architectenbureau Marlies Rohmer.

– Astron, Nederlands Instituut voor Radio Astronomie, met het landschapsplan ‘LOFAR, ontdekkingen in het onbekende’ bij Exloo

– Gemeente Breda met het park OVER-BOS

– Gemeente Langedijk met de dorpsuitbreiding Twuyverhoek

– MAB Development Group, Blauwhoed Eurowoningen en de gemeente Almere met het Stadshart Almere

De Gouden Piramide is een opdrachtgeversprijs. Deze ronde was bestemd voor opdrachtgevers van ruimtelijke projecten zoals woonwijken, stadsparken, bedrijventerreinen of omvangrijke infrastructurele werken. Ook transformaties van het landelijk gebied die betrekking hebben op de bestemmingen natuur, landschap, landbouw en recreatie konden worden ingezonden.

Op 7, 14, 21 en 28 november worden portretten van de genomineerde opdrachtgevers door de AVRO uitgezonden. In de uitzending van 28 november wordt de winnaar bekend gemaakt en vindt op die dag ook de uitreiking plaats.

www.goudenpiramide.nl

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists