Panorama, klimaatneutrale multifunctionele accomodatie te Veenendaal opgeleverd

GENOMINEERD VOOR HET BNA GEBOUW VAN HET JAAR 2012 – REGIO OOST

STEM OP ONS!

Veenendaal, december 2011

De gemeente Veenendaal opende op 17 december 2011 om 13.00 uur de deuren van het Panorama paviljoen voor het publiek.
Het klimaatneutrale paviljoen ligt tussen de zestiger-jaren flats in het groen. De schuine vlakken van 500 m2 zonnepanelen en de luifel bepalen de hoofdvorm. Het gestreepte voorkomen van de aanpalende flats is een inspiratiebron geweest, de striping als ‘dazzle-painting’ sublimeert tot één ensemble. Het gebouwtje opent zich middels volglazen puien naar de omgeving. Exterieur en interieur vloeien in elkaar over. Een fel gekleurde kunstwand wordt achter het glas zichtbaar, deze is met en door de omwonenden ontworpen.
Het gebouw is volgens de Trias Energetica ontworpen:
1. beperking van de energievraag,
2. warmte terugwinning,
3. duurzame energie benutten wat de natuur biedt.
Architecten bureau Marlies Rohmer heeft het proces tot en met de uitvoering middels ‘total engineering’ begeleid.

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists