Marlies Rohmer prijswinnaar Amsterdamprijs voor de Kunsten 2008

Amsterdam, 11 juni 2008
Het Amsterdams Fonds voor de Kunst kent de Amsterdamprijs voor de Kunsten dit jaar toe aan architect Marlies Rohmer, videokunstenaar Julika Rudelius, muzikanten Pete Philly & Perquisite. De winnaars zijn van bijzondere betekenis voor de kunst en cultuur en leveren volgens de jury, ieder op eigen wijze een bijzondere, actuele en grens-overschrijdende bijdrage aan de kunsten in Amsterdam. Tijdens de prijsuitreiking, die plaatsvindt op 28 augustus 2008 in Muziekgebouw aan ’t IJ, ontvangen de kunstenaars ieder de prijs van € 35.000 uit handen van burgemeester Job Cohen.

Het Parool:
De architect Marlies Rohmer geeft een eigenzinnige invulling aan het vak van architect en de maatschappelijke taak die dat met zich meebrengt. De jury schrijft in zijn rapport dat de bekroning van Rohmers werk precies op het goede moment komt.

‘Niet alleen haar gebouwde werk, niet alleen haar boek, niet alleen haar optredens tijdens discussies, debatten en congressen en in het onderwijs, maar juist: de verweving van al die aspecten maken haar tot de perfecte kandidaat.’ Vooral Rohmers ambitie niet alleen te willen behagen wordt geprezen.

Jury
De Amsterdamprijs voor de Kunsten wordt jaarlijks uitgereikt aan drie kunstenaars of kunstinstellingen uit verschillende disciplines. De jury van de Amsterdamprijs bestaat uit Ellen Walraven (voorzitter), Ann Demeester, Henk van der Meulen, Joke Ballintijn, Jörgen Tjon a Fong, Rachida Azough en Maarten Kloos.

Amsterdamprijs voor de Kunsten
De Amsterdamprijs voor de Kunsten wordt uitgereikt aan kunstenaars of instellingen die een belangrijke en actuele bijdrage leveren in een bepaalde discipline. Eerder ontvingen Aziz, OT301, Claron McFadden, Claudy Jongstra, Joël Bons, Guy Cassiers, Hafid Bouazza, W139 en MVRDV de Amsterdamprijs voor de Kunsten. De uitreiking van de Amsterdamprijs is mede georganiseerd door het Parool.

persbericht amsterdams fonds voor de kunst
www.amsterdamsfondsvoordekunst.nl

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists