Marlies Rohmer deskundige architectuur voor zorg in Vlaanderen

Amsterdam, mei 2013
Marlies Rohmer is door de Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen geselecteerd als deskundige architectuur. Rohmer gaat het Team Vlaams Bouwmeester ondersteunen bij de realisatie van de ‘Pilootprojecten ZORG’. De Pilootprojecten’, een initiatief van de Vlaamse overheid en het Team Vlaams Bouwmeester, zijn vijf vernieuwende projecten in de zorgsector.
Rohmer gaat zich richten op een van de projecten in Wuustwezel; een innoverend zorgconcept waarbij de palliatieve zorg en de ruimtelijke vertaling daarvan centraal staan. Samen met deskundigen voor zorg en duurzaamheid zal zij de ontwerpteams selecteren en deze teams vervolgens aanjagen en inspireren.
Doel van de voorbeeldprojecten is het bewerkstelligen van een zorgzame architectuur die kwaliteitsvol en inspirerend is voor iedereen. Inherente zorg, onzichtbaar maar prominent aanwezig in alle onderdelen van de samenleving.
In Nederland realiseerde Marlies Rohmer diverse zorggebouwen, waaronder De Zeester, een dagcentrum voor gehandicapten in Noordwijk en het WoZoCo op het Dobbelmanterrein in Nijmegen.

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists