De Intense Stad: Bloemhof beste gebouw van Groningen 2011

Groningen, 24 juni 2011

Op vrijdag 24 juni 2011 heeft de vakjury van de Groninger Gebouwenquête in het Grand Theatre in Groningen het project de Bloemhof, ontworpen door Architectenbureau Marlies Rohmer, in opdracht van Proper-Stok Ontwikkelaars en gebouwd door Friso bouwgroep, uitgeroepen tot winnaar van de Gouden Baksteen!

De vakjury, bestaande uit publicist/ architectuurhistoricus Anne Luijten, architect Johannes Kappler en directeur Scief Houben van Houben & Partners, spreekt zich uit over “de zeer ruime beukmaat – die flexibel gebruik mogelijk maakt”. “Ook de goed uitgenutte stedelijke locatie draagt bij aan deze aantrekkelijkheid. Het gebouw sluit prachtig aan bij het nabijgelegen waterbedrijf. De jury prijst het materiaalgebruik, het bijzonder rijke binnengebied, gezamenlijk entree en galerij; dit zijn plekken waar het voor de bewoners goed toeven is.”

De Groninger Gebouwenenquête is een initiatief van De Stichting DAG (Dag van de Architectuur Groningen), Platform GRAS – het architectuurcentrum van Groningen – en de Groninger Gezinsbode. In de selectie van de Groninger Gebouwenquête waren onder meer gebouwen van UN Studio en Dominique Perrault vertegenwoordigd. UN Studio heeft de publieksprijs gewonnen.

www.dagvandearchitectuurgroningen.nl
www.groningergezinsbode.nl

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists