Brede School De Matrix winnaar Scholenbouwprijs 2008

Utrecht, 29 januari 2009
Staatssecretaris van Onderwijs Sharon Dijksma heeft tijdens een feestelijke
bijeenkomst van schoolleiders, architecten, wethouders, bouwers en leerlingen in deJaarbeurs in Utrecht de winnaars van de Scholenbouwprijs 2008 bekend gemaakt. Het thema van deze negende editie was ‘Het duurzame schoolgebouw, kwaliteit in samenhang’.

Prijswinnaar in de categorie voortgezet onderwijs is Niekée in Roermond. In de categorie primair onderwijs heeft brede school De Matrix in Hardenberg de Scholenbouwprijs 2008 gewonnen. Beide scholen ontvingen een ingelijste foto van hun school en een cheque met een waarde van € 15.000,-.

 

Juryoordeel De Matrix
‘Brede school De Matrix huisvest twee basisscholen, kinderopvang en zorgvoorzieningen en wordt daarnaast door verschillende organisaties gebruikt voor cursussen en vieringen. De jury is erg enthousiast over het bouwkundig concept. Rond het gestapelde centrale hart liggen vier vleugels. Het uitzicht vanaf het meersportenplein bovenop de gymzaal is prachtig. Omdat het gebouw alleen voorkanten heeft, is het heel transparant en van alle zijden benaderbaar. De buitenruimte is nadrukkelijk onderdeel van het leerdomein. Het brede schoolplein is openbaar toegankelijk en wordt ingericht met vlindertuin, zandbak en skateplein. De kolomconstructie in de vier vleugels zorgt voor maximale flexibiliteit. De clustering van vijf lokalen met een gezamenlijke verwerkings-ruimte werkt goed. In het gebouw is gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning toegepast.’

Jury Oordeel

Persbericht

www.scholenbouwprijs.nl

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists