Stage

Marlies Rohmer Architects & Urbanists nodigt studenten uit voor het volgen van een stage. We zijn altijd op zoek naar mensen die nieuwe inzichten en energie met zich meebrengen en enthousiast zijn om het vak te leren.
Ons bureau bestaat uit een hechte groep van circa 10 medewerkers en is (sinds 1986) gevestigd in Amsterdam. We zijn werkzaam op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw, stedenbouw en interieur.

Het werk is divers en niet onder één noemer te vangen. Elke opdracht wordt vanuit een eigen perspectief bekeken, op zoek naar de ‘ultieme oplossing’. Daarbij is de dialoog met de opdrachtgever – maar ook met eigen medewerkers, adviseurs of andere krachten als politiek en ideologie en ‘last but not least’ de sociaal-maatschappelijke context – een impuls voor ons werk. Iedere opdracht wordt zowel analytisch als intuïtief en associatief benaderd.

De kracht van het werk zit in de combinatie en sublimatie van programma, maatschappelijke aspecten, thema’s als licht en kleur, specifiek en generiek, geometrie, ritme en patroon, sculpturaliteit, het ambacht en een zintuiglijke detaillering. Zo ontstaat een gelaagd ontwerp met een sterk handschrift dat altijd meer is dan de som der delen.

Als stagiaire werk je zo mogelijk op alle schaalniveaus binnen verschillende projecten. We verwachten dat je naast enthousiasme en gedrevenheid beschikt over goede ontwerpkwaliteit (HBO- of WO-stagiaires over een brede technische interesse), en sterk bent in de visualisatie van ontwerpen. Hiervoor gebruiken we onder meer Autocad, Revit en Adobe software.

Wij leren je op onze beurt allerlei nieuwe technieken die later behulpzaam kunnen zijn bij je eigen (afstudeer)projecten.

Ben je ingeschreven bij een universiteit of hogeschool en minimaal drie maanden beschikbaar? Stuur dan je sollicitatie (bijlagen max. 10 MB) naar info@rohmer.nl.

e. info@rohmer.nl
t. +31 (0)20 – 419 00 86

bezoekadres:
Marlies Rohmer Architects & Urbanists
Klaprozenweg 75 B2
Amsterdam NL

postadres:
Marlies Rohmer Architects & Urbanists
t.a.v. Maria Kraaijkamp
Postbus 2935
1000 CX AMSTERDAM

 

Beoordelen van materiaalmonster voor Brede School Houthaven 

Maquetteruimte kantoor AMR 

Archicup: Voetbalteam Rohmer&DeRuiter 

Aanleren van nieuwe presentatietechnieken (schets gemaakt door stagiair) 

Opening sportzalen, Violenstraat Groningen 

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists