Schetsen

Marlies Rohmer maakt schetsen ‘om zichzelf en anderen te verleiden’. De schetsen testen de tussentijdse stand van zaken of worden naderhand gemaakt. Ze variëren van onooglijke klodders om eerste ideeën aan medewerkers over te brengen tot presentatietekeningen met als doel een prijsvraag te winnen. Sommige schetsen kloppen (perspectivisch) van geen kant, andere zijn super exact.
De voorliefde voor het schetsen is ontstaan tijdens haar studie aan de TU. Ze volgde alle, ook niet verplichte, tekenoefeningen die de universiteit aanbood. Door de diverse oefeningen, waaronder ook het modeltekenen, leerde ze steeds beter tekenen en inmiddels heeft ze een geheel eigen stijl ontwikkeld, waarbij ze gebruik maakt van verschillende technieken. Inspiratie haalt ze vooral uit de — kunst — tentoonstellingen die ze bezoekt.
Het enthousiasme voor het schetsen is ook uitgestraald op de medewerkers. Op het bureau worden de verschillende projecten in gezamenlijke schetsateliers uitgewerkt. De jonge garde bewerkt de schetsen vaak tussendoor met de computer, waardoor de schetsen een combinatie van allerlei vaardigheden worden. Ook de maquettes worden op een schilderachtige manier gemaakt met acrylverf.
Vaak zijn de originelen een soort vieze vodden en worden de schetsen pas echt mooi en ruig als ze worden opgeblazen. Dan geven ze de juiste ruige sfeer weer.

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists