MR A&U in het kort

Marlies Rohmer Architects & Urbanists (MR A&U) is een ervaren bureau dat sinds 1986 vanuit Amsterdam (NL) met veel succes werkt aan een brede opdrachtenportefeuille die varieert van residentiële en utilitaire projecten, transformatie en herbestemming van bestaande gebouwen tot complexe, stedelijke vernieuwingprojecten. MR A&U heeft vooral een sterk profiel ontwikkeld op het gebied van scholen, zorg en sociaal-maatschappelijke projecten.

Het bureau won vele prijzen en heeft nationaal en internationaal bewezen om met kennis en ervaring ruimtelijke, zorgvuldige en gelaagde architectuur te kunnen realiseren.
Het werk van MR A&U is realistisch, divers, karakteristiek en heeft een sterk handschrift. De gebouwen kunnen worden gelezen als een functioneel toegesneden oplossing en als een prikkelend en specifiek antwoord op de opgave. Altijd is het werk geïnspireerd door onderzoek naar diverse sociaal-maatschappelijke aspecten. De veelzijdige en krachtige ontwerpen met een sterke detaillering zijn wisselend ingetogen of juist expressief; maar telkens volgend uit een combinatie van analyse en intuïtie.

De architect is voor MR A&U niet alleen een visionair maar ook maatschappelijk betrokken en heeft een nadrukkelijk dienstverlenende rol door initiatiefrijk te participeren.
Het bureau, bestaande uit een staf van circa tien medewerkers, functioneert bij voorkeur als een netwerk-based organisatie. Het bureau heeft ruime ervaring in het werken met geïntegreerde contracten en BIM/ Revit. Daarbij gelden de allround beroepsuitoefening – geworteld in het vakmanschap – en total engineering als leidende principes, net als de open dialoog met opdrachtgevers en gebruikers om tot een ontwerp te komen waar iedereen zich in kan vinden, maar dat altijd meer is dan de som der delen.

 

 

 

 
 

Copyright Marlies Rohmer Architects & Urbanists